Winterperiode

De Goudse Peddel organiseert in de winterperiode een zwembadcursus waar onder deskundige begeleiding beginnende kanovaarders vertrouwd worden gemaakt met de peddeltechniek, reddingsmethoden en paniekbeheersing bij het omslaan. Ook wordt een aantal sessies besteed aan het zich eigen maken van het eskimoteren.

Opleiding

Lekker in je zwembroek in een warm zwembad terwijl het buiten koud en guur is. Voor zwembadcursus tijdstippen, zie onze Vaarkalender.

Zomerperiode

De Goudse Peddel biedt in de zomerperiode, van ongeveer mei tot oktober iedereen die hiervoor belangstelling heeft de gelegenheid om op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op de Breevaart bij het clubhuis zijn of haar kanotechniek te verbeteren. Er wordt gespeeld, geoefend, kanopolo gespeeld en voor de durfals onder ons kan er met een wildwaterboot een kanojump gedaan worden van ongeveer 5,5 meter hoogte. Er kan geoefend worden met eigen materiaal maar ook de verenigingskano's zijn hiervoor beschikbaar. Begeleiding is uiteraard aanwezig en de clubhuisbar is geopend voor de koffie.

 

Veiligheid op het water:

- Presentatie handout: Veiligheidsbewustzijn, de menselijke factor, risicoanalyse door Arie Kreuk

- Presentatie essay: Veiligheidsbewustzijn, de menselijke factor, risicoanalyse door Arie Kreuk

 

Opleidingencommissie:

E: opleiding (at) degoudsepeddel.nl

Contactpersoon: Han Kreuk (T:0182-518258)

De opleidingscommissie bestaat uit Han Kreuk en Matthijs Vlaar