Events Calendar

Download as iCal file
Haagse Stadsparkentocht
Sunday 02 June 2019, 10:30 - 17:00
Hits : 69
by Jan
Contact Organisatie en inschrijvingen: Jacques van der Toorn, Telefoon 070 368 4654 of 06 4348 4789 of E-mail jjmvdtoorn @ ziggo

02.06.2019 - Haagse Stadsparkentocht - KV De Windhappers

 

Body

Den Haag staat bekend als de mooie stad achter de duinen. Den Haag heeft echter nog veel meer te bieden, zoals mooie parken, duinbossen, sloten, grachten, waterpartijen en oude en moderne gebouwen in het centrum van de stad.

Wij nodigen je uit om mee te varen tijdens onze bijzonder leuke en  afwisselende Haagse stadsparkentocht. Deze tocht is geschikt voor zowel canadees- als kajakvaarders.  Er is een korte (15 km) en een lange (22 km) route. Beide tochten starten vanaf het hoofdkantoor van de ANWB. We varen langs het Malieveld en via de Haagse grachten en het Verversingskanaal naar de oude zeesluis uit 1888 waar we even stil liggen alvorens onze tocht door de grachten te vervolgen. De lunchpauze voor de korte tochtvaarders wordt gehouden bij het Malieveld. De lange tochtvaarders kanoën langs Madurodam naar de Waterpartij in de Scheveningse Bosjes. In het Rosarium van het Westbroekpark wordt voor hen de lunchpauze gehouden. Daarna wordt er terug gevaren naar het Malieveld. Beide kanotochten gaan verder langs het Haagse  Bos naar het Landgoed Clingendael. Op Landgoed Clingendael zien we onder het varen de bloeiende rododendrons en azalea´s en stappen we bij de theeschenkerij uit de kano. We nemen hier voldoende de tijd om even de benen te strekken. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de unieke Japanse Tuin. Na de rustpauze is het nog maar een klein stukje varen naar het ANWB- parkeerterrein waar de tocht zal eindigen.

Het gastvrije ANWB biedt aan alle de deelnemers gratis toilet en warme drank aan. Hun adres is ANWB-hoofdkantoor: Wassenaarseweg 220, 2596 EC  Den Haag. De vertrektijd vanaf de ANWB is 10.30 uur. Voor foto´s van eerdere Haagse stadsparkentochten zie www.windhappers.nl . Organisatie en inschrijvingen: Jacques van der Toorn, Telefoon 070 368 4654 of 06 4348 4789 of E-mail jjmvdtoorn @ ziggo.nl .

 

Location Den Haag Wassenaarseweg 220 ANWB kantoor
Een aanrader , voor ieder met een beetje ervaring !

Denk aan je veiligheid : zwemvest
Meenemen : hapje en drinken,extra kleding
Een leuke tocht