Events Calendar

Download as iCal file
Goudse Havendagentocht
Saturday 22 June 2019, 09:00 - 17:00
Hits : 73
by Jan
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De inmiddels beroemde Goudse Havendagentocht 

Een van de leukste tochten van het jaar, een combinatie van de grachten en sluizen in de historische Goudse binnenstad, mooi polder landschap en groot water op de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel.

De tocht start bij het clubhuis van de Goudse Peddel en voert via de Goudse grachten door het hart van de binnenstad.
De lage bruggetjes in de binnenstad worden vandaag voor de kanovaarders geopend. Via een sluis komen we in het buitenwater rondom Gouda en varen via de Gouwe naar de ringvaart van de Zuidplaspolder.
We varen de ringvaart af en komen dan door dijkdorpje Moordrecht, hier bevindt zich onze lunchplaats. Tussen Moordrecht en Nieuwerkerk slaan we linksaf bij de Oude sluis.
We worden vervolgens weer geschut in de sluis die ons toegang verschaft tot de Hollandse IJssel. Denk er wel om dat het stuk Hollandse IJssel dat we hier bevaren groot water is, waar bij harde wind forse golven kunnen staan. Ook is hier beroepsvaart en tijdens de havendagen veel pleziervaart. Let dus goed op bij het oversteken van de IJssel, houdt goed rechts en blijf uit de vaargeul!!!! Op de IJssel slaan we linksaf en is het nog 6 km terugvaren naar Gouda, waar we weer geschut worden in de Mallegatsluis. We varen de museumhaven in die vol ligt met oude nostalgische schepen die op ons liggen te wachten. Hierna varen we via de Hoge / Lage Gouwe richting de Visbanken waarna we een uniek stukje van Gouda kunnen bewonderen, de onderdoorgang bij de Dubbele Buurt !

Hierna gaat de route via de Spieringstraat naar het Houtmanplantsoen, overdragen en via de singel richting het clubhuis van de Goudse Peddel.

Hier kunt u onder het genot van een drankje deze mooie dag afsluiten.

Een schitterende tocht voor iedereen met een beetje ervaring !

Tochtlengte : ca.  20 km

Aanmelden  uiterlijk 20  juni        : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Clubhuis open: 9.00 uur

vertrek: 10.00 uur

 
Aankomst bij clubhuis c.a. 15.00 uur
Veiligheid : zwemvest verplicht i.v.m. groot water
Meenemen : lunch, drinken, droge kleding
parkeer mogelijkheid nabij clubhuis .
Burgvlietkade 105  Gouda

Location Clubhuis de Goudse Peddel